BROVINJE – SKITAČA – LABIN – RABAC

05.06.2018. 16:42

zbog najave lošeg bremena izlet se prebacuje na nedjelju, 10.lipnja

 

jednodnevni planinarski izlet 

 

BROVINJE – SKITAČA – LABIN – RABAC

nedjelja, 10. lipnja 2018.

Opis izleta: Dolazak automobilima u Labin. Nalazimo se na parkiralištu Lidla u 6.45., vidimo brojčano stanje, prebacimo se u čim manje auta; dio auta ostavimo na parkingu Lidla, a s drugim dijelom u 7.00 idemo za Brovinje, iznad Koromačna.

Parkiramo aute i polako krećemo – sa 152 mnv uspinjemo se na 417 mnv uz kraća zaustavljanja po potrebi. Dolazimo do Velog kola, gdje se malo duže zaustavimo, a prema dogovoru posjećujemo Suze svete Lucije i vidikovac iznad, te krećemo dalje prema planinarskoj kući. Radimo pauzu od cca pola sata (marenda, punjenje vode, posjet obližnjem brdu Orliću i sl.) --- Ako netko ne želi hodati cijelu stazu, može krenuti od Skitače.

Nakon odmora krećemo prema Crkvici svetoga Mateja pa prema vrhu Oštri i dalje prema Škarpocima. Na lijepom odmorištu radimo dužu pauzu za marendu i guštanje u pogledu i mirisima. Vraćamo se na put i idemo prema Labinu.  

Ako netko ne želi više hodati, na izlasku iz šumarka skreće lijevo prema starom gradu Labinu, gdje može pojesti sladoled/pizzu, popiti kavu te se ukrcati na autobus za Rabac. Ostatak ekipe nastavlja put prema Rapcu. Vozače automobila kombi vozi na Skitaču, te se vraćaju u Rabac po ostatak ekipe i ostatak aktivnosti (ovisno o vremenu, kupanje, šetnja i sl.)

Dolazimo u Rabac – organiziran fažol s kobasicom (40,00 kn) – molim navesti kod prijave jeste li za hranu ili ne!, te u „Pingu“ pojesti najbolji sladoled u svijetu i okolici :-)

Staza nije tehnički zahtjevna, ali je fizički srednje teška zbog udaljenosti koja se prevaljuje. Na stazi ćemo biti cca 8 sati. Očekivani dolazak u Rabac je oko 16.00 sati.

 Oprema: standardna planinarska, cipele, kabanica, zaštita od sunca, dovoljno tekućine (možemo je napuniti na Skitači, a možda i još negdje putem), hrana iz ruksaka, mobitel, rasvjeta.

 Cijena prijevoza: kombi (osam osoba) koji će vozače prevesti na Skitaču – 300,00 kn – predlažem solidarnu raspodjelu troškova.

Svaki sudionik je dužan sam procijeniti vlastitu fizičku i psihičku spremnost za pohod, te ga svladava na vlastitu odgovornost.

Organizator pohoda zadržava pravo izmjene programa u slučaju nepredvidivih okolnosti; u slučaju najave jako lošeg vremena pohod će se odgoditi.

 

Prijava izleta najkasnije do petka, 9.6.2018. u 15,00 sati.

na telefon vodiča Davorke Prusić: 091 72 56789