ADVENTSKI IZLET: MUZIL, 19. prosinca 2021.

03.12.2021. 15:07

Jednodnevni planinarski izlet

MUZIL, nedjelja 19. prosinca 2021.

Prijevoz: osobnim automobilima

Okupljanje: od 8.30 na parkingu Muzila

Opis: Nalazimo se na parkingu Muzila. S ostatkom ekipe i pulskim vodičem ulazimo u vojno aktivnu zonu Muzil (upozorenje: nema odvajanja!!) te kreće cjelodnevni razgled jedne od najbolje čuvanih tajni bivše Jugoslavije i bivše vojske (a i sadašnje). Uz stručno vodstvo razgledat ćemo pulski lukobran, velebne stijene (klifove), skrivene pećine, bunkere u stijenama, topnička postrojenja, nuklearna skloništa, tri utvrde (koje datiraju još od starih Rimljana),…. Bit će organiziran i ručak, pa tko želi…. (vidi dolje)

Izlet završava oko 17 sati.

 

Težina staze: tehnički nezahtjevna, kondiciono srednje zahtjevna.

Oprema: planinarska, prilagođena hladnim i vlažnim uvjetima; mobitel, čeona lampa (obavezna!!), kapa, rukavice, gamaše, kabanica, kišobran, maska za zaštitu od Covid19 virusa,... zdjelica i pribor za jelo!!! (tko se prijavi za ručal)

Prehrana iz ruksaka, ali i vojni grah + piće (25,00 kn) – reći kod prijave.

Prijava OBAVEZNA zbog restrikcija vojne zone!!!: do UTORKA, 14. 12. 2021. na telefon 091 72 56789, vodič: Davorka Prusić.

 

Svaki sudionik je dužan sam procijeniti vlastitu fizičku i psihičku spremnost za pohod te ga svladava na vlastitu odgovornost. Molim planinarsko ponašanje.

Organizator pohoda zadržava pravo izmjene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Zbog izvanredne situacije uzrokovane COVID 19 virusom, a sve u cilju zaštite zdravlja, posebno skrećem pozornost na pridržavanje sljedećih mjera:

– Pratite i primjenjujte mjere, preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Prilikom planinarenja i penjanja pridržavajte se preporučene sigurne udaljenosti. Posebno vodite računa o sigurnosnoj udaljenosti na prostoru kod planinarskih objekata, na grebenima i vrhovima. Ako je na nekom mjestu povećana gužva, pričekajte da se prostor očisti ili potražite neko drugo sigurno mjesto u blizini.

– Izbjegavajte rukovanje, zagrljaje, pijenje iz tuđe boce, jedenje iz zajedničke posude i slične vrste bliskih kontakata.

– U ruksaku ponesite zaštitnu masku i sredstvo za dezinfekciju. Koristite masku za nos i usta ako se zbog prve pomoći trebate približiti osobi na udaljenost manju od preporučene.

– Gdje god je moguće perite ruke, vodite računa o osobnoj higijeni i zdravlju.

– Ako niste potpuno zdravi ili ste bili u kontaktu s bolesnom osobom, ostanite kod kuće.

Arhiva vijesti