Održana predavanja u planinarskoj školi PD Pazinka iz Pazina

02.05.2014. 10:42

Vodiči HPD Planik Umag dana 11.4.2014. održali su predavanja u planinarskoj školi Planinarskog društva Pazinka iz Pazina.

Nino Salih svojom temom „boravak u planini“ i punim ruksakom opreme koja se koristi u toj prilici, privukao je zanimanje tečajaca, te od predviđenih 45 minuta predavanja, nije mu bilo dosta niti skoro 90 min. Po njegovim riječima, ima on za pričat danima o toj temi ;) Punih pola sata bila je tema planinarska kultura, planinarska etika s posebnim naglaskom na ponašanje planinara u planinarskim objektima (neće oni više ići gojzericama u spavaće sobe J J ).

Druga tema, koja se naslanja na prvu, a vrlo je važna za siguran boravak u planinama, bila je „opasnosti u planinama“, koju je održao Goran Šepić. Naglasak je bio na upoznavanje sa objektivnim i subjektivnim opasnostima koje su prisutne kod svakog boravka u planini, a koje je važno da svaki planinar pozna, zna prepoznati simptome, kako bi ih na vrijeme izbjegao ili znao se nositi s njima.

Nakon napornog radnog dana, predavanja od 2h petak večer, sigurno nije opuštajuće, ali pohvale tečajcima, koji su s velikim interesom i koncentrirano slušali predavanja i na kraju postavljali brojna pitanja.