PLOMIN – PLOMINSKA GORA – REPETITOR – BUKOVO – GRBAC – PLOMIN

11.08.2020. 11:14

Planinarski izlet jednodnevni planinarski izlet PLOMIN – PLOMINSKA GORA – REPETITOR – BUKOVO – GRBAC – PLOMIN
u nedjelju 16.8.2020. godine

 Plominska gora

Okupljanje na parkiralištu u Plominu (ispred crkve ili ispred restorana) od 7:00. Početak hodanja u 7:30 sati.

Na izlet se kreće iz prastarog gradića Plomina (166 mnv). Vatrogasnim se putem uspinjemo na Plominsku goru. Na račvanju puteva (460 mnv) skrećemo desno na krški teren i nakon 500-tinjak m stižemo na rub stijene s koje se pruža krasan pogled na cijeli Plominski zaljev i obližnja mjesta (489 mnv). Vraćamo se na raskrižje na kojem smo skrenuli desno, a sada idemo lijevo. Hodamo po uskom puteljku do prvog račvanja – desni krak vodi na Sisol, a mi skrećemo lijevo te dolazimo do napuštenog repetitora (687 mnv). Kratko odmaramo te nastavljamo – ulazimo u bukovu šumu (Bukovo), prelazimo sa šumskog puta na vatrogasni čime započinje spuštanje prema Plominu. Zaustavljamo se na vidikovcu iznad Vozilića (Grbac, 429 mnv) te nakon kratke pauze nastavljamo povratak u Plomin.

Težina: tehnički laka, fizički srednje zahtjevna, ukupno hoda cca 4 sati, duljina oko 11 km.

Prijevoz: osobni automobili.

Oprema: normalna planinarska, ovisno o vremenskim uvjetima (zaštita od mogućeg vjetra i sunca); hrana i piće iz ruksaka.                                                                                                 

PRIJAVE:       do 15.08.2020., na mob. 091 72 56789 – Davorka Prusić                         

VAŽNE NAPOMENE

Svaki sudionik je dužan sam procijeniti vlastitu fizičku i psihičku spremnost za pohod, te ga svladava na vlastitu odgovornost. Molimo planinarsko ponašanje. Organizator pohoda zadržava pravo izmjene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Zbog izvanredne situacije uzrokovane COVID 19 virusom, a sve u cilju zaštite zdravlja, posebno skrećemo pozornost na pridržavanje sljedećih mjera :

– Pratite i primjenjujte mjere, preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Prilikom planinarenja i penjanja pridržavajte se preporučene sigurne udaljenosti. Posebno vodite računa o sigurnosnoj udaljenosti na prostoru kod planinarskih objekata, na grebenima i vrhovima. Ako je na nekom mjestu povećana gužva, pričekajte da se prostor očisti ili potražite neko drugo sigurno mjesto u blizini.

– Izbjegavajte rukovanje, zagrljaje, pijenje iz tuđe boce, jedenje iz zajedničke posude i slične vrste bliskih kontakata.

– U ruksaku ponesite zaštitnu masku i sredstvo za dezinfekciju. Koristite masku za nos i usta ako se zbog prve pomoći trebate približiti osobi na udaljenost manju od preporučene. 

– Gdje god je moguće perite ruke, vodite računa o osobnoj higijeni i zdravlju.

– Ako niste potpuno zdravi ili ste bili u kontaktu sa bolesnom osobom, ostanite kod kuće.

Organizator:  HPD Planik Umag, podružnica Poreč.

Vodič na stazi: Davorka Prusić

Arhiva vijesti