RISNJAK, 5. prosinca 2021.

27.11.2021. 20:18

Jednodnevni planinarski izlet

RISNJAK, nedjelja 5. prosinca 2021.

Prijevoz: osobnim automobilima (do Gornjeg Jelenja ili Vilja ovisno o uvjetima)

Okupljanje: 7.00, parking iza benzinske, ispred tunela "Učka" s istarske strane.

Opis: Vozimo se starom cestom za Zagreb do Gornjeg Jelenja. Imamo dvije opcije:
1. ako bude snijeg, puštamo aute na Gornjem Jelenju i izlet se produžuje za sat i pol do Vilja i jos toliko do Risnjaka;
2. ako se približimo prema Vilji, bit će srazmjerno kraće...
Put do Vilja je djelomično asfaltirana cesta koja se grana i za Platak (na koji ovaj put ne idemo). Dalje idemo makadamskom cestom do Vilja, do krajnjeg dostupa za automobile u dobrim uvjetima. Nakon Vilja ide planinarski put (nekih 1,5 sat do Schlosserovog doma i do vrha još 20 minuta). Penjemo se na vrh (1.528 mnv) i radimo sve što se na vrhu radi (fotografira, pečatira planinarski dnevnik, uživa u vidiku,...). Slijedi povratak istim putem.

Ovisno o varijanti i stanju na terenu, tura može trajati od 4 do 8 sati.

Težina staze: ovisno o vremenskim uvjetima: lagana, osim prilaza domu u slučaju snijega i samog uspona na vrh gdje mogu biti teži uvjeti.

Oprema: planinarska, adekvatna hladnim i vlažnim uvjetima; mobitel, rasvjeta, kapa, rukavice , gamaše, kabanica, dereze i cepin u slučaju snijega,...

Prehrana iz ruksaka.

Prijava: do petka, 3. 12. 2021. na telefon 098219447, vodič Marino Baćac.

:

Svaki sudionik je dužan sam procijeniti vlastitu fizičku i psihičku spremnost za pohod te ga svladava na vlastitu odgovornost. Molim planinarsko ponašanje.

Organizator pohoda zadržava pravo izmjene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Zbog izvanredne situacije uzrokovane COVID 19 virusom, a sve u cilju zaštite zdravlja, posebno skrećem pozornost na pridržavanje sljedećih mjera:

– Pratite i primjenjujte mjere, preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Prilikom planinarenja i penjanja pridržavajte se preporučene sigurne udaljenosti. Posebno vodite računa o sigurnosnoj udaljenosti na prostoru kod planinarskih objekata, na grebenima i vrhovima. Ako je na nekom mjestu povećana gužva, pričekajte da se prostor očisti ili potražite neko drugo sigurno mjesto u blizini.

– Izbjegavajte rukovanje, zagrljaje, pijenje iz tuđe boce, jedenje iz zajedničke posude i slične vrste bliskih kontakata.

– U ruksaku ponesite zaštitnu masku i sredstvo za dezinfekciju. Koristite masku za nos i usta ako se zbog prve pomoći trebate približiti osobi na udaljenost manju od preporučene.

– Gdje god je moguće perite ruke, vodite računa o osobnoj higijeni i zdravlju.

– Ako niste potpuno zdravi ili ste bili u kontaktu s bolesnom osobom, ostanite kod kuće.

 

Arhiva vijesti