Jednodnevni izlet - KLEK I KLEČICA, subotu, 8. listopada 2022.

24.09.2022. 21:14

Idemo provjeriti postoje li ogulinske vještice i je li Klek na grbu jednak Kleku u prirodi....

Klek je istaknuta planina na rubu Velike Kapele iznad grada Ogulina. Jedno je od najatraktivnijih planinarskih odredišta u Hrvatskoj. Inače, vrh Kleka prema vjerovanju je u olujnim noćima okupljalište vještica; Klek je ujedno vezan za početak hrvatskog alpinizma, a i njegov stilizirani prikaz nalazi se na grbu Hrvatskog planinarskog saveza...

OPIS - Nakon okupljanja u 7.00 na parkiralištu ispred Tunela „Učka“, nastavljamo do Ogulina i mjesta Bjelsko (632 mnv). Stižemo oko 9.30 sati. Pripremanje i početak uspona na Klek. Na 1000 mnv nalazi se Planinarski dom Klek koji je inače otvoren. Radimo pauzu te nastavljamo na vrh Klek uz pomoć nekoliko sajli.

Nakon pauze na vrhu, lakša grupa se vraća do Doma, a teža nastavlja na Klečicu koja ima penjačkih dijelova. Na putu do vrha prolazimo uskom stazicom i koristimo nekoliko okomitih sajli. Nakon Klečice, vraćamo se do doma, kratko odmaramo te cijela grupa kreće natrag prema autima.

OKUPLJANJE - 8. 10. 2022. na parkingu kod benzinske postaje „INA“, pred Tunelom „Učka“ u 7.00 sati.

TEŽINA - tehnički laki uspon na Klek, težak na Klečicu.

PRIJEVOZ - osobnim automobilima.

OPREMA - planinarska, u skladu s vremenskim prilikama; mobitel, rasvjeta, topla odjeća i obuća...                                                                       

Hrana i piće iz ruksaka.             

Kotizacija - 20,00 kuna

PRIJAVA - do 7.10. 2022. na mobitel vodiča: 098219447, Marino Baćac

Svaki sudionik je dužan sam procijeniti vlastitu fizičku i psihičku spremnost za pohod, te ga svladava na vlastitu odgovornost. Organizator pohoda zadržava pravo izmjene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.
 
Planinarski pozdrav,
 
 
Marino

Arhiva vijesti