22. travnja 2023. - "HODITI I ZDRAVI BITI"

19.04.2023. 18:19

Manifestacija “Hoditi i zdravi biti”

Manifestacija je koja se organizira na razini Istarske županije već sedmu godinu, a zbog korona-pauze nije se organizirala posljednje tri godine. Ove se godine ponovno vraća, nadajmo se, još veća i bolja. Osim Grada Umaga i Grada Buzeta, u njoj sudjeluje još osam istarskih gradova. 

 

„Kronične nezarazne bolesti je moguće prevenirati, što je ekonomski uvijek puno isplativije nego samo kurativno liječenje. Pravilnim stilovima života može se smanjiti ishemičke bolesti srca, moždani udar, do 70 % se može smanjiti i dijabetes, a prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije i za 40-ak % posto sama pojava raka“, istaknuo je dr. Stojanović. 

„...ovaj projekt pokušava osvijestiti građane na zdrave životne navike, a pješačenje je jedna od njih i ne košta nas ništa. Potrebna nam je udobna obuća i sa samo pola sata dnevno hodanja već smo napravili puno za svoje zdravlje, za svoje srce. Ovaj projekt se organizira i u sklopu programa prevencije kardiovaskularnih bolesti, od kojih godišnje u našoj županiji umire oko 700 građana“, istaknula je županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije dr. Gordana Antić, koja je tom prilikom pozvala sve građane da se odazovu manifestaciji. 

 

TKO?                 Svi zainteresirani – mali, veliki; stari, mladi; sportaši, rekreativci, neaktivni; iskusni planinari, članovi HPD „Planik“ Umag

GDJE?               1. UMAG – kod školske dvorane (sastanak i početak hodanja) te:

Umag – Petrovija – Makale – Seget – Zlatorog – Umag (duža staza)

Umag – Petrovija – Makale – Seget – Umag (kraća staza)

KOLIKO?         Duža staza 14 km, kraća staza 10 km.

KADA?               22. travnja 2023. s početkom u 10.00 sati.

 

 

 

TKO?                 Svi zainteresirani – mali, veliki; stari, mladi; sportaši, rekreativci, neaktivni; iskusni buzetski planinari, članovi HPD „Planik“ Umag, a sve pod budnim i pažljivim očima pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja

GDJE?               2. BUZET: Sveti Ivan – Sv. Križ – Brgad – Strana i natrag u Sv. Ivan (kružna staza)

KOLIKO?         Cca tri sata hoda, a onda još malo druženja... 😊

KADA?               22. travnja 2023. s početkom u 10.00 sati.

 

Dobrodošli te uživajte u stazi i dobrom društvu!

 

 

Grad Umag

Grad Buzet

HPD „Planik“ Umag

 

Arhiva vijesti