MEMORIJAL „NEDJELJKO MARKEŽIĆ“

31.12.2016. 10:47

Izlet se otkazuje zbog najave izuzetno loših vremenski prilika 

Nedjeljkovim stazama - RASPADALICA-u nedjelju 08.01.2017.godine

 

NA POHOD SE DOLAZI VLASTITIM PRIJEVOZOM – AUTOMOBILIMA.

 

 

 

 

 

OPIS POHODA:

 

Okupljanje svih koji žele prisustvovati polaganju cvijeća i svijeća na grob Nedjeljka Markežića je u 8,30 sati na parkiralištu kod groblja u Buzetu. Nakon toga spuštamo se autima do parkirališta kod vatrogasaca. 

Polazak je predviđen u 9,00 sati. Staza vodi pored sela Strana te nakon kraćeg pješačenja ulazimo u šumu pa uzbrdo do sela Hum. Dalje uz cjevovod koji je izgradila Mussolinijeva Italija stižemo do crkvice Sv. Marije gdje bi trebao biti mali odmor. Nakon odmora nastavljamo kolskim putem prema sjeveru i dolazimo do željezničke pruge. Prelaskom pruge dolazimo na kameniti rub gdje započinje Ćićarija. Dolaskom na rub skrećemo lijevo i prolazimo pored usletišta za palaglajdere gdje se pruža prekrasan pogled na Buzetsku kotlinu i grad Buzet.  Pješačenje nastavljamo uz rub visokih stijena Raspadalice te se kod željezničke stanice spuštamo prema startnoj točci – Buzetu prolazeći kroz sela Finderli i Sv. Martin.       

Predviđena tura je kružna na kojoj nas očekuje ukupno4-5 sati hodaStaza započinje na nadmorskoj visini od 60 metara a najviša kota je brdo Pilj na visini od 550 metara pa se tako savladava visina od oko 500 metara, što zahtjeva određenu kondiciju ali staza nije teška ni opasna.

Za pohod je potrebna standardna planinarska oprema, toplija odjeća i nešto tekućine i hrane.

PRIJAVE:

Rok za prijave: najkasnije do 5.1.2017. (četvrtak) do 20:00 sati

 

Kontakt za prijave: Zlata Markežić, mob: 091 1695-066

 

NAPOMENA

Sudionici pohoda dužni su pridržavati se uputa vodiča. Organizator zadržava pravo promjene programa ovisno o okolnostima.

Odazivom na pohod svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima istoga, te da pristupa pohodu na vlastitu odgovornost.

 

Organizator:  HPD Planik Umag, Podružnica Buzet

Vodič na stazi: Zlata Markežić

Arhiva vijesti