MEMORIJAL „N.MARKEŽIĆ“

02.01.2019. 16:08

jednodnevni planinarski pohod

MEMORIJAL „NEDJELJKO MARKEŽIĆ“

Nedjeljkovim stazama

- STAZA 7 SLAPOVA-

 

u nedjelju  6.01.2019.

NA POHOD SE DOLAZI VLASTITIM PRIJEVOZOM – AUTOMOBILIMA.

 

Okupljanje svih koji žele prisustvovati polaganju cvijeća i svijeća na grob Nedjeljka Markežića je u 8,30 sati na parkiralištu kod groblja u Buzetu. Nakon toga spuštamo se autima do parkirališta kod vatrogasaca. 

 

Polazak na pješačenje s parkirališta kod Vatrogasaca je predviđen u 9,00 sati.

 

OPIS STAZE

Staza je duga oko 15 kilometara i potrebno je 5-6 sati hoda ovisno od kondicije učesnika. Na jednom manjem dijelu staze se koriste sajle za penjanje i pridržavanje. Trasa je: parkiralište, Tombasin, Komarov most, slapovi: Zagon i Bačva; penjalište Slonove surle, Plavo jezero te slapovi Vela i Mala peć, Napoleonov most, zaseok Kotli i njegovi slapovi te u povratku Zelenšćak i Grjok. Usput se prolazi uz napuštena naselja Glistonija i Šćaveti te selo Kuhari, a u povratku Pengari. U Kotlima će biti pauza za marendu iz ruksaka. U povratku tri puta prelazimo Mirnu.

 

Po potrebi, za dio učesnika pohoda može se organizirati kraća staza na način da se ide s glavnom skupinom do slapa Mala peć i naselja Selca, te se od tu kraćom kružnom stazom vraća do ishodišne točke. Za prolazak kraće staze potrebno je oko 2,5 sata hoda.

Za pohod je potrebna standardna planinarska oprema, ovisno o vremenskim prilikama.

PRIJAVE:  Rok za prijave je najkasnije do 4.1.2019. (petak) do 20:00 sati

Kontakt za prijave: Anica Milković Grbac, mob: 091 6950 648

 

NAPOMENA

NA STAZI MOŽE BITI SKLISKO TE JE POTREBAN MAKSIMALNI OPREZ.

Sudionici pohoda dužni su pridržavati se uputa vodiča. Organizator zadržava pravo promjene programa ovisno o okolnostima.

Odazivom na pohod svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima istoga, te da pristupa pohodu na vlastitu odgovornost.

Organizator:  HPD Planik Umag, Podružnica Buzet

Vodiči na stazi: Anica Milković Grbac, Radovan Nežić i Zlata Markežić

Arhiva vijesti